Pinnalla

Mitä kuuluu Destian Pomo piilossa Suomi -jakson tositoimijoille?

02.03.2017 10:08:00

Destia oli mukana Pomo piilossa Suomi -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Nelosella viime syksynä esitetyssä sarjassa kymmenen suomalaista yritysjohtajaa naamioitui keksityn henkilöllisyyden ja maskeerattujen kasvojen taakse tutustuakseen työntekijöiden arkeen. Ohjelmassa Destian johtaja Heidi Erha tutustui neljään tositoimijaamme. Destian jakson ensiesityksestä on kulunut lähes neljä kuukautta, joten on hyvä aika kysyä, mitä kuuluu jaksossa esiintyneille tositoimijoillemme.

Hämeenlinnassa kehityspäällikkö Johanna Saariseksi naamioituneen pomomme vastaanottanut Annsofi kertoo, että työt ovat sujuneet rauhallisesti näin talvella ja samalla on kerätty voimia ensi kesän uurastuksiin. Väriä normaaliin työarkeen on tuonut Destian uusi toiminnanohjausjärjestelmä, jonka yhtenä tukihenkilönä Annsofi toimii.

Osa Pomo piilossa Suomi -ohjelman palkinnoista on Annsofin mukaan jo käytetty, mutta osan hän on säätänyt keväämmälle.

– Päämikki on ollut jo harjoituskäytössä, mutta keikkakäyttöä varten tekniikkapuoli tarvitsee vielä hiomista. Esimerkkiä tuleville keikoille yritin parhaani mukaan ammentaa kiistattomasti Suomen kovimmalta poptähdeltä, kun kävimme kolmen kaverini kanssa Tukholman risteilyllä viime lokakuussa katsomassa Antti Tuiskua, Annsofi kertoo.

Ravintolaillallinen on jo merkattuna kalenteriin, mutta hotellilahjakortti odottaa aurinkoisempia ja lämpimämpiä säitä.

– Pomo piilossa -ohjelmaan osallistuminen oli erittäin mukava kokemus, kerrassaan timanttista, Annsofi kiittelee.

Luostarinkylän työmaalla Raumalla naamioitunutta pomoa opastanut Ville kertoo, että ohjelman kuvausten jälkeen työt ovat jatkuneet kiireisissä merkeissä. Luostarinkylän hanke valmistui viime marraskuussa, minkä jälkeen Ville on työskennellyt suunnitteluprojektien, erilaisten kehityshankkeiden sekä asiantuntijaluentojen parissa.

– Ohjelman uusinnat ovat pyörineet televisiossa ahkerasti ja kuvauskokemukset ovat muutenkin vielä hyvässä muistissa. Palkinnoista pääsin nauttimaan jo ennen ohjelman ensi-iltaa viime loka-marraskuussa. Vietin monia hienoja hetkiä niin jääkiekkokaukalon tuntumassa kuin rapakon toisella puolen Las Vegasin kirkkaissa valoissa. Debyytti apukoutsina TPS-HIFK:n legendojen matsissa ei mennyt ihan putkeen, sillä vieraat stadista veivät Tepsiä kuin litran mittaa. Onneksi pääkoutsina toiminut Don Tami laittoi tappiosta vain puolet apukoutsien piikkiin, Ville kertoo naurahtaen.

Vegasissa järjestetyssä kansainvälisessä BIM-seminaarissa Villen reppuun karttui useita kokemuksia ja tuulahduksia tulevasta kehityksestä voimakkaasti digitalisoituvalla infra-alalla. Reissuun sisältyi myös hieman vapaa-aikaa ja Villen Vegasin reissusta löytyy kuvia myös Destia Instagram-tililtä.

Työturvallisuusasioihin Johanna Saarista perehdyttänyt Bilal kertoo työskentelevänsä edelleen Länsimetron hankkeen parissa. Palkintomatka on jo suunnitteilla, mutta päämäärä on vielä tuntematon.

Mynämäen tukikohdassa valeasuista pomoa tiehöylän käytössä neuvonut Jari kertoo lähtevänsä vaimonsa kanssa palkintomatkalle Puerto Ricoon maaliskuussa. Matkakohde on pariskunnalle tuttu jo vuosien takaa ja sääennusteet lupaavatkin mukavan lämpimiä lomapäiviä. Raision alueurakassa liukkaudentorjunnan parissa työskentelevä Jari toivoo, että talvisäät olisivat olleet lumisempia.

– Katsottuani kaikki Pomo piilossa Suomi -ohjelman jaksot, voin rehellisesti sanoa, että Destian jakso oli kaikista paras, Jari toteaa lopuksi.


< Palaa takaisin