Pinnalla

Jonne Ruopsa: ”Destialla hommia tehdään rehdisti, rohkeasti ja taidokkaasti!”

02.10.2017 12:30:00

Viimeisen vuoden maanmittausinsinööriopiskelija Jonne Ruopsa on ollut toista vuotta kesätöissä Destialla. Onnistuneiden kesien jälkeen työsopimusta on päätetty jatkaa. Kun opinnäytetyö muutaman kuukauden päästä valmistuu, odottaa Jonnea työpaikka Destialla.

Lapin ammattikorkeakoulussa opiskeleva Ruopsa viimeistelee tutkintoaan ja hankkii ammattiosaamista kentältä. Entisen kilpahiihtäjän arjen täyttävät työn lisäksi metsästys ja kalastus.

– Työskentelen tällä hetkellä Kolari-Äkäslompolo -välillä Rautuvaaran kaivoksella. Kun täällä Lapissa elellään, niin varsinkin nyt syksyisin kaikki viikonloput kuluvat metsässä ja kalastaessa, Jonne kertoo.

Kuluneen kesän Jonne on työskennellyt kaivoksella mittaustyönjohtajana. Työ on tuonut hyvää vastapainoa opiskeluille ja näyttänyt käytännössä, mitä mittaustyö erilaisilla työmailla tulee koulun jälkeen olemaan.

– Olen oppinut mittaustöistä sekä niiden järjestelystä ja suunnittelusta. Työmaalla vastaan kaikesta mittaustyöhön liittyvästä. Kun koneautomaatiota käytetään, täytyy koneet tarkistaa ja kalibroida tietyin väliajoin. Oman työn tuloksen näkee, kun tulee tasaista jälkeä, laskut ovat oikeaan suuntaan ja kerrospaksuudet täsmäävät, Jonne luettelee.

"Työkaverit tekevät tästä täydellisen kokonaisuuden"

Työssään Jonne nauttii erityisesti monipuolisuudesta. Luonnossa viihtyvänä ihmisenä ulkotyöt maistuvat hyvältä, mutta myös siistiä sisätyötä on tarjolla toisinaan. Keskeiseksi asiaksi hyvässä työpaikassa Jonne nostaa työkaverit.

– Meillä Destialla työt tehdään huumorin kautta, mutta sen ei anneta vaikuttaa laatuun. Jokainen työntekijä osaa hommansa, ja jos ongelmatilanteita tulee, on aina joku, jolle soittaa. Koskaan täällä ei ole jätetty yksin, Jonne kehuu.

– Destia on luotettava työnantaja ja täällä on todella hienoa porukkaa töissä. Työkaverit tekevät tästä täydellisen kokonaisuuden.

Tunnustusta erinomaisesta työstä Destialla

Viimeisimmän kesätyörupeaman päätteeksi Jonne sai odottamatonta tunnustusta kuullessaan, että hänet oli valittu Destian vuoden kesätyöntekijäksi. Myös toinen yllätys oli tiedossa.

– Minut lennätettiin Helsinkiin ja sain kuulla, että minut oli valittu myös Vastuullinen Kesäduuni -kampanjan vuoden kesätyöntekijäksi. Kun minut oli ilmoitettu kampanjaan, työkaverit olivat nostaneet esiin vastuunkantoa, rehellisyyttä, rohkeutta ja hyvän ilmapiirin luontia. Destialla hommia tehdään rehdisti, rohkeasti ja taidokkaasti!

– Jos osaat, tykkäät ja haluat tehdä jotain, jossa voit tuoda omaa ammattitaitoasi näkyville, hae ehdottomasti Destialle, Jonne päättää.


< Palaa takaisin