Pinnalla

Destia testannut positiivisin tuloksin robotti-imureita katupölyn poistossa

01.04.2019 09:33:00

Destia on testannut menestyksekkäästi kotitalouksista tuttuja robotti-imureita katupölyn poistossa Helsingin Herttoniemessä. Säiden lämmetessä ja talven lumien sulaessa hiekoitushiekojen poisto työllistää kunnossapidon ammattilaisia ympäri Suomen. Tulevaisuudessa robotti-imurit voivatkin olla tuttu näky erityisesti kaupunkialueiden kunnossapidon apureina.

- Kyseessä on merkittävä apu katujen kevätsiivoukseen kaupunkialueilla, joissa tiiviisti rakennetussa ympäristössä isompien harja- ja muiden koneiden käyttö voi olla haasteellista. Testauksien perusteella robotti-imurit ovat yllättävän hyvä lisä katujen ja kevyenliikenteen väylien putsaukseen. Myös yleinen palaute on ollut positiivista: imurit ovat hiljaisia, ja ovathan he aika sympaattisen näköisiäkin kaduilla touhutessaan, kommentoi työmaapäällikkö Taavo Tähtinen Destian urakasta.

Erityisesti ilmanlaadulle herkimmissä kohteissa robotti-imureiden käytöstä on ollut merkittävää hyötyä niiden hiljaisen ja täsmällisen toiminnan myötä. Automatisoitujen Pienimureiden (APR) käyttöä tullaan testaamaan myös maanteiden kunnossapitourakoissa.

Lisätietoja: Viestintäpäällikkö Johanna Otranen, p. 040 641 5810, johanna.otranen(at)destia.fi


Päivitys 2.4.: Aprilliä!


< Palaa takaisin