Pinnalla

Destia aikaisti talvinopeuksien käyttöönottoa Tampereella

26.10.2017 14:33:00

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirtyminen on työllistänyt Destian tositoimijoita eri puolella Suomea tällä viikolla. Tampereen alueurakassa huomioitiin tuleva lumimyräkkä ja tehtiin ehdotus ELY-keskukselle nopeusrajoitusten aikaistamisesta päivällä.

– ELY:n alkuperäisen päätöksen mukaan talvinopeudet piti vaihtaa 26.-27.10. Ehdotimme aamulla 25.10. Tampereen alueurakassa tilaajalle (PIRELY), että talvinopeudet vaihdettaisiin jo 25.10. Perusteena se, että saman päivän iltana Suomeen oli saapumassa lumisaderintama, jonka arvioitiin jatkuvan pitkälle seuraavaan päivään – ja oikeassa oli, edelleen tupruttaa, kommentoi työpäällikkö Annukka Hakala.

Talvinopeudet pudotettiin 25.10. juuri ajoissa ennen lumentulon alkamista.

– Jo nyt on selvästi huomattavissa, että päätös nopeuksien käyttöönoton aikaistamisesta oli hyvä. Lunta on tullut paljon enemmän kuin odotettiin. Teolla parannettiin oman henkilöstön ja alihankkijoiden turvallisuutta, koska nopeusmerkkien vaihtaminen tässä kelissä olisi ollut hyvin riskialtista. Lisäksi teko saattoi mahdollisesti pelastaa ihmishenkiä, kun ajonopeudet liikenteessä tippuvat haasteellisessa kelissä. Kuulemamme mukaan tätä käytäntöä laajennettiin myös muihin ELYihin, summaa Hakala.

Hienoa työtä koko Tampereen alueurakan työnjohdolta. Esimerkillistä toimintaa tositoimijoiltamme!


< Palaa takaisin