Pinnalla

Liikenneinsinöörin opinnoista työnjohtajaksi Liikenteenohjauspalveluihin

19.12.2017 17:31:00

Jyrki Passila
Työnjohtaja
Etelä-Suomi

Miten sinusta tuli tositoimija?

Aloitin liikenneinsinöörin opinnot 2009 ja työharjoittelujen puutteen vuoksi jatkoin opintojani rakennustekniikan parissa. Rakennustekniikan opinnot aloitin vuonna 2013 ja 2014 onnistuin saamaan Destialta harjoittelupaikan Liikenteenohjauspalvelut -yksikössä. Siellä sain suoritettua tarvittavat alan harjoittelut ja valmistuin liikenneinsinööriksi vuoden 2015 keväällä. Keväällä 2017 aloitin opinnäytetyön tekemisen samaiselle yksikölle. Työ on nyt valmistunut ja näillä näkymin saan alkuvuodesta 2018 rakennustekniikan insinöörin paperit.

Mitä työsi pitää sisällään?

Kuvaan omaa työtäni yleensä ihmisille työhön osallistuvana työnjohtajana. Yksikkömme on henkilöstöltään hyvin pieni ja siksi on tärkeää, että etenkin kiireisinä aikoina kaikki osallistuvat töihin. Meillä ei ole varsinaisesti omaa projektia vaan työmme on osa muiden yksiköiden projekteja.

Työni pitää sisällään liikenteenohjaussuunnitelmien laatimista, töihin liittyvien ilmoitusten laatimista sekä varsinaisten järjestelyiden valvomista sekä toteutusta. Tämän lisäksi olen tämän vuoden aikana saanut melko vapaat kädet suunnitella uusia tapoja ja välineitä, joilla voimme helpottaa ja vähentää liikenteen seassa työskentelyä. Tämä varsinkin on innostanut itseäni, koska suunnittelupuoli on lähellä sydäntäni ja nyt pääsen vielä näkemään työni tulokset käytännössä sekä ottamaan niistä oppia tulevaisuuden töihin.

Millainen Destia on työpaikkana?

Destia on ollut työympäristönä erinomainen ja työkaverit ovat olleet todella mukavia. Itse asiassa Destia työpaikkana ja työkaverit olivat se isoin tekijä, kun keväällä piti tehdä päätös, jatkanko yksikössämme vakituisena vai pitääkö miettiä muita vaihtoehtoja. Tuleville tositoimijoille voin kertoa, että Destiasta saa varmasti viihtyvän työpaikan ja vastuuta saa myös oman tahdon ja taitojen mukaan.


< Palaa takaisin