Pinnalla

Harjoittelijan tarina: Riikka Määttä

30.08.2017 12:21:00

Destian kesätyöntekijät ottivat kesän alussa ohjat Destian Instagram-tilillä. Kesän ajaksi on kullekin viikolle vastuutettu oma päivittäjä, joka omin sanoin sekä kuvin ja videoin kertoo, mitä eri puolilla Destiaa oikein tapahtuu. Seuraa meitä Instagramissa @destia_oy ja tutustu samalla tositoimijoihimme ympäri Suomen.

Riikka Määttä työskentelee insinöörioppilaana Destia Rail Oy:llä. Riikan postauksissa Destian Instagram-tilillä pääsemme kurkkaamaan mm. Oulu–Kontiomäki, päällysrakenneurakka 4:n kuulumisia.

Miten Minusta tuli tositoimija?

Olen ollut kiinnostunut rakentamisesta aina ja haaveenani olisi päästä suunnittelemaan oma silta. Hain abivuoden keväällä Oulun yliopistoon opiskelemaan konetekniikkaa, koska siellä on mahdollista opiskella rakennesuunnittelua ja rakentamisteknologiaa pääaineena sekä siellä opetetaan esimerkiksi siltasuunnittelua. Sain opiskelupaikan ja kolmas opiskeluvuoteni alkaa nyt syksyllä. Kiinnostus Destiaa kohtaan syntyi Oulun yliopistolla järjestettävillä PESTI-päivillä, kun kävin Destian ständillä keskustelemassa työmahdollisuuksista. Destialle hain jo ensimmäisenä kesänä töihin, mutta silloin en vielä saanut paikkaa. En antanut tämän lannistaa, vaan hankin lisää työkokemusta terästehtaalta. Hain tänä keväänä uudestaan Destialle töihin ja sinnikkyyteni palkittiin.

Mitä työsi pitää sisällään?

Työskentelen Destia Rail Oy:n kiskokaluston yksikössä ja tukikohtanani on Oulu. Koko kesän olen kuulunut 4-5 henkiseen työporukkaan, jonka kanssa olen saanut reissata ja työskennellä. Kaksi ensimmäistä kuukautta työstäni olivat reissutyötä, joten olen päässyt näkemään monia eri paikkakuntia mm. Tampereen, Kuopion ja Rovaniemen. Työreissuilla olen sepelöinyt ja päässyt myös auttamaan kiskojen jaossa sekä osallistumaan työkoneiden huoltoihin ja korjauksiin. Yksikään työpäivä ei ole ollut samanlainen – maisemienkaan puolesta. Viimeiset kaksi kuukautta olen työskennellyt pääasiassa Oulu-Kontiomäki, päällysrakenneurakka 4:llä. PRU4:llä työtehtäviini on kuulunut kuivan radan sepelöinti, joka on aika erilaista verrattuna kunnossapitosepelöintiin. Lisäksi olen päässyt seuraamaan tukemiskoneen toimintaa ja kokeilemaan kauhakuormaajalla ajamista.

Millainen Destia on työpaikkana?

Destia on ollut kannustava, mukava ja turvallinen työpaikka. Työtehtäviin sai kunnollisen perehdytyksen. Destialla työntekijää kuunnellaan ja meitä kesätyöntekijöitä kohdellaan todella hyvin. Esimiehiin saa helposti yhteyttä, jos jokin mietityttää. Työporukassa, jossa minä olen koko kesän ollut, on todella hyvä me-henki ja kaveria autetaan. Lisäksi töissä pääsee kokeilemaan erilaisia hommia oman kiinnostuksen mukaan, kuten minä pääsin kokeilemaan kauhakuormaajalla ajamista. Aion ehdottomasti hakea Destialle myös ensi kesänä töihin ja jatkaa uratarinaani.


< Palaa takaisin