Pinnalla

Desnettaajat esittelyssä: Katri Leukku

28.07.2016 09:43:00

Destian kesätyöntekijät ottivat kesän alussa ohjat Destian Instagram-tilillä. Kesän ajaksi on kullekin viikolle vastuutettu oma päivittäjä, joka omin sanoin sekä kuvin kertoo, mitä eri puolilla Destiaa oikein tapahtuu. Nämä päivittäjät ovat kesätyöntekijöitämme eri liiketoiminnoista. Kutsumme heitä 'desnettaajiksi'. Seuraa Destiaa Instagramissa @destia_oy ja tutustu samalla tositoimijoihimme ympäri Suomen.

Katri Leukku hoiti desnettauksen suvereenisti ammattilaisen ottein kesäkuun alussa. Katrin postauksissa päästiin muun muassa tutustumaan konsulttien työmaakierrokseen, kun porot kävivät tutustumassa Patokankaan raakapuuterminaalin rakennusvaiheisiin.

Miten sinusta tuli tositoimija?

Vuonna 2011 tämä Lapin lahja maailmalle aloitti ympäristötekniikan opiskelun Oulun yliopistossa. Heti fuksicursiolla pääsimme vierailemaan Destian toimistolla Oulun Intiössä. Siitä lähtien olen tiennyt Destian olevan erityisesti teknisen alan opiskelijoiden mahdollinen työnantaja. Olen suuntautunut diplomivaiheessani vesi- ja yhdyskuntatekniikkaan ja opiskeluni ovat diplomityötä vaille valmiit. Diplomityö mielessä lähestyin Juha Schönbergiä, joka kutsui minut haastatteluun, jonka tuloksena oli ehdotus: työskentelisinkö tämän kesän insinöörioppilaana Kemijärvellä Patokankaan raakapuuterminaalin rakennusurakassa ja mahdollista diplomityöpaikkaa katsottaisiin lähempänä syksyä? Tartuin tilaisuuteen ja skippasin jo aiemmin vastaanottamani toisen kesätyöpaikan tämän kiinnostavamman paikan innoittamana.

Mitä työsi pitää sisällään?

Kemijärven Patokankaan vanhalle teollisuusalueelle rakennettava raakapuuterminaali koostuu varsinaisesta terminaalialueesta, operointialueesta sekä linjaraiteesta. Terminaalialueella on kolme raidetta ja näiden väliin sijoittuu kuormaus- ja kenttäalueet. Operointialue rakennetaan kaksiraiteisena. Kokonaisuudessaan suunnittelualue on laajuudeltaan noin 25 hehtaaria. Destia hoitaa terminaalin maanrakennusurakan.

Työmaa on iso ja insinöörioppilaana olen päässyt tekemään ja näkemään vaikka sun mitä. Työpäivä alkaa seitsemältä ja kahvikupposen jälkeen alkaa tohina. Olen avustanut työmaapäällikköä ja työmaainsinööriä sekä hoidellut juoksevia asioita kykyjeni mukaan. Työmaalla on melkoista haipakkaa, joten uusia asioita tällaiselle noviisille tulee koko ajan. Vastuu on kesän edetessä kasvanut, tästä yhtenä esimerkkinä on minun hommakseni nakitettu rummunvaihto, johon jännitystä toi vaihdettavan rummun kohdalla sijaitseva kaapeliviidakko. Tuurasin myös työmaainsinööriä hänen lomaillessaan. Tätä jännitin etukäteen, mutta täystuhoilta onneksi vältyttiin!

Työmaalla pyörivä, metsistä sääskiä ja paarmoja karkuun tullut porotokka sekä kettu ja pienet puput ovat tuoneet piristystä työpäiviin. Porotokassa on pari vasaa, joilla on erityinen paikka eläinrakkaassa sydämessäni.

Millainen Destia on työpaikkana?

Tämän työmaan työnjohtoporukka on mainio. Minut on otettu vastaan hyvillä mielin, huumoria unohtamatta. Heille kuuluu erityiskiitos kärsivällisyydestä; kysymystulva kun on minun suunnaltani välillä aika massiivinen. Perehdytyksissä tuli tervetullut olo firmaan. Mikäli mieleen juolahtaa jotain kysyttävää, kynnys ottaa yhteyttä ylempiin tahoihin on pieni, sillä kaikki ovat olleet erittäin auttavaisia. Työmaallamme työskentelevät työnaiset ja –miehet ovat hekin olleet helposti lähestyttäviä, ja myönnettäköön, että välillä on tullut höpöteltyä muistakin kuin työasioista.

Destia on monipuolinen yritys, jossa voi päästä tekemään mitä erilaisimpia juttuja. Kannattaa hakea rohkeasti töitä, mikäli ura rakentamisen ympärillä kiinnostaa. Etenemismahdollisuudet ovat hyvät ja toimistoja on ympäri maata, joten elämäntilanteen vaatiessa on mahdollista päästä työskentelemään eri kaupunkiin tai eri puolelle Suomineitoa työnantajaa vaihtamatta.


< Palaa takaisin