Viestinnän yhteystiedot

Ota yhteyttä Destian viestintään lähettämällä sähköpostia tiedotus(at)destia.fi.  

Pelinrakentaja

ti 3. lokakuuta 2017 13.00.00

Maaliskuun 2017 alusta Destian hallituksen jäsenenä toiminut Arto Pohjonen (kuvassa) otti saman vuoden elokuun alussa vastaan yhtiön väliaikaisen toimitusjohtajan pestin, kun toimitusjohtaja Hannu Leinonen jätti tehtävänsä.

Johtajavaihdokseen ei Pohjosen mukaan liity draamaa. Hän kehuu, että yhtiö on Leinosen jäljiltä hyvässä kunnossa, vaikka kasvu ja kannattavuus ovatkin jääneet omistajan odotuksista.

– Destia on hyvin hoidettu yhtiö, joka on tehnyt positiivista tulosta, Arto Pohjonen toteaa.

– Meillä on erittäin energinen porukka, prosessit ovat kunnossa ja asiat toimivat. Toimivaa konetta ei kannata rikkoa, joten dramaattista muutosta ei ole odotettavissa, vaikka toimitusjohtaja vaihtuukin.

Destian liikevaihto oli viime vuonna 493 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 14 miljoonaa euroa. Sekä liikevaihto että liikevoitto kasvoivat edellisvuoteen verrattuna. Pidemmällä aikavälillä kasvu- ja kannattavuustavoitteista on kuitenkin jääty.

Ahlström Capital osti Destian valtiolta vuonna 2014. Vaikka Destia onkin tehnyt positiivista tulosta, se ei ole vastannut omistajan odotuksia.

– Strategisena tavoitteena on ollut kasvattaa liikevaihtoa yli neljä prosenttia vuodessa ja samoin liikevoittoprosentissa on tavoiteltu neljää, Arto Pohjonen kertoo.

Vt. toimitusjohtaja Pohjonen arvioi, että omistajan kasvutavoitteet ovat realistiset. Hän sanoo, että toistaiseksi edetään vanhan strategian mukaisesti, vaikka uusi toimitusjohtaja sitten aikanaan varmasti tarkastelee myös strategiaa johtoryhmänsä kanssa.

– Tällä hetkellä tärkein tehtäväni on saada organisaatiossa alulle kulttuurimuutos. Meillä on töissä erinomaista porukkaa, jossa on valtavasti energiaa ja potentiaalia. Uskon, että niitä voidaan jatkossa vapauttaa vielä huomattavasti aiempaa enemmän.

”Jotain on tehtävä toisin.”

Pohjosen mukaan Destia on kilpailukykyinen toimija, joka pystyy ottamaan kontolleen isojakin projekteja. Myös digitalisaation saralla on tehty hyvää kehitystyötä.

– Ennen kaikkea kaipaamme muutosta toimintatapoihimme. Kulttuurimme on perustunut aika paljon keskitettyyn ohjaukseen, ja tästä on opittava pois, Pohjonen luonnehtii.

Uudistuvassa Destiassa korostetaan aiempaa enemmän vapautta, vastuuta ja yhdessä tekemisen iloa. Tarkoitus on myös poistaa sisäisen yhteistyön esteitä. Kyse on siitä, että organisaatioon luodaan joka tasolle hyvä yhteinen tekemisen meininki, jossa asia­kasta kuunnellaan vieläkin paremmin.

– Toisin sanoen: Jotain on tehtävä toisin, jotta saadaan kasvu ja kannattavuus oikeille raiteille ja rakennettua siltaa tulevaisuuteen.

Destia sosiaalisessa mediassa