Viestinnän yhteystiedot

Ota yhteyttä Destian viestintään lähettämällä sähköpostia tiedotus(at)destia.fi.  

Olli Planting: "Merkityksellistä työtä liikkumisen helpottamiseksi"

to 23. toukokuuta 2019 09.26.00

Olli Planting tiesi jo opiskellessaan, että haluaa tulevaisuudessa tehdä sellaista työtä, jolla on oikeasti jotain väliä. Destiassa kehityspäällikön ja väyläsuunnittelijan asiantuntijatehtävissä hän pääsee vaikuttamaan esimerkiksi liikenneturvallisuuteen ja työskentelemään sellaisten hankkeiden parissa, jotka valmistuttuaan palvelevat satoja tuhansia autoilijoita vuosittain.

Destialla on pitkä kokemus infrarakentamisesta. Plantingin mielestä Destian infran taju on sekoitus pelisilmää ja maalaisjärkeä.

– Uskallamme lähteä rohkeasti kokeilemaan uusia juttuja, mutta emme kuitenkaan unohda sitä vanhaa hyvä kokemusta, joka meillä on taustalla, Planting kuvailee.

– Minulla on aina ollut palo ja kiinnostus kehitystehtäviin. Mielestäni on mielenkiintoista miettiä, miten jokin toimintatapa tai ohjelmisto voisi toimia paremmin tai tehokkaammin, Planting kertoo.

Tarkkuustaso säilyy suunnittelupöydän tasolla

Digitalisaatio näkyy Plantingin työssä vahvasti, erityisesti suunnittelussa. Parhaillaan menneillään olevassa moottoritiehankkeessa hän esimerkiksi suunnittelee tien rakennepinnat 3D:nä. 3D-maailmassa työskentely on Plantingin mukaan Destiassa “business as usual” eli osa normaalia arkea.

– Kun rakentaja vie 3D-suunnitelmat työkoneisiin, pääsemme rakentamaan sentin tarkasti oikeaa, kuranttia tavaraa, Planting sanoo.

– Tarkkuustaso saadaan vietyä työpöydältä aina rakentamiseen ja työkoneeseen asti, Planting kiteyttää.

”Kun on asiantunteva porukka ympärillä, niin homma rullaa”

Planting kokee, että työskentely Destiassa tarjoaa hänelle sopivassa suhteessa haastetta ja vastuuta. Työntekijään luotetaan ja hänelle annetaan vapaus tehdä työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Mielekkääksi työn tekee sen positiivinen vaikutus yhteiskuntaan ja turvallisuuteen. Ihmisten päivittäinen liikkuminen helpottuu.

– Minulle oli jo opiskellessa tärkeää se, että teen työtä, jolla on jotain väliä. Tämä on varmasti massiivinen klisee, mutta minusta on todella mielenkiintoista ja ennen kaikkea mukavaa tehdä työtä, jossa parannetaan liikenneturvallisuutta ja luodaan ratkaisuja, jotka tulevat palvelemaan vuositasolla satoja tuhansia autoilijoita, Planting kertoo.

– Kun on asiantunteva porukka ympärillä, niin homma rullaa, Planting kuvailee.

Destia sosiaalisessa mediassa