Viestinnän yhteystiedot

Ota yhteyttä Destian viestintään lähettämällä sähköpostia tiedotus(at)destia.fi.  

Näin saat mahdollisimman paljon irti kesästäsi Destiassa

to 19. joulukuuta 2019 09.00.00

Kuinka saada kesätyökokemuksesta kaikki irti? Destiassa insinöörioppilaana viime kesänä työskennellyt Elisa Roinisto kertoo parhaat vinkkinsä kesätöihin. Myös laatupäällikkö Saara Lehtonen kertoo, kuinka työskentely Elisan kanssa sujui.

- Ajattelen itse, että kesästä saa parhaiten kaiken irti Destialla, kun juttelee alusta asti ihan rohkeasti työpaikan muille ihmisille ja tutustuu heihin. Siten oppii, kuinka monenlaisista taustoista ihmisiä voikaan päätyä samaan työpaikkaan, ja kahvitauotkin sujuvat rattoisasti, Elisa vinkkaa.

Tärkeimpänä asiana Elisa pitää kuitenkin sitä, että uskaltaa olla kesätöissä oma itsensä.

- Jokainen kesätyöntekijä on palkattu, koska he ovat työnantajan mielestä sopivia työtehtäviinsä. On tärkeää huomata, että pärjää työssään juuri sellaisena kuin on, ja siten voi saada kasvatettua itseluottamustaan tulevaisuuttakin ajatellen, Elisa muistuttaa.

Elisa myös huomauttaa, että liikaa paineita avunpyytämisen suhteen ei kannata ottaa: apua saa, kun sitä uskaltaa pyytää, ja työnteko voi sen jälkeen tuntua taas helpommalta ja kivammalta kuin aiemmin.

 
Elisa opiskelee Tampereen yliopistossa Bio- ja ympäristötekniikkaa.

Hyvä ilmapiiri keskiössä

Elisan esimies Saara Lehtonen kuvailee kesää onnistuneeksi kokemukseksi.

- Minusta viime kesä sujui juuri sen takia niin erinomaisesti, että mietimme yhdessä parhaimmat ratkaisut käynnissä oleviin tehtäviin. Elisa sai itse vaikuttaa työn toteutukseen, Saara kertoo.

Saara pitää tärkeänä myös Elisan aktiivista asennetta, sillä hän kysyi usein neuvoa ja toi esille omia näkemyksiään siitä, kuinka joku asia voitaisiin hoitaa paremmin. Saara myös muistuttaa, että hyvä ilmapiiri työpaikalla kannustaa aktiivisuuteen.

- Esimiehen tehtävänä on luoda sellainen ilmapiiri, että tällainen toimintatapa tulee luonnostaan. Kesäharjoittelijan pitää tuntea olevansa työkaveri siinä missä muutkin.

Destia sosiaalisessa mediassa

Facebook | 2.12.2021

Destia Oy

Katso Facebookissa