Viestinnän yhteystiedot

Ota yhteyttä Destian viestintään lähettämällä sähköpostia tiedotus(at)destia.fi.  

Näin onnistut työhaastattelussa

ke 29. tammikuuta 2020 09.00.00

Kevät ja sen myötä myös kesätyöhaastattelut lähestyvät kovaa vauhtia. Kuinka työhaastatteluun tulisi valmistautua ja kuinka vakuuttaa työnantaja sopivuudestaan tehtävään? Destian Väyläpalveluiden projektijohtaja Eetu Väisänen antoi vinkkinsä työhaastattelussa onnistumiseen.

Yhtenä ikuisuuskysymyksenä työhaastatteluun valmistautumisessa tuntuu olevan pukeutuminen. Kuinka haastatteluun tulisi pukeutua? Eetulla on kysymykseen suora näkemys:

- Tule sellaisena kuin olet, Eetu sanoo.

Haastatteluun tulisi lisäksi ottaa mukaan aiemmista töistä saadut työtodistukset ja opintotodistukset. Myös mahdolliset pätevyyskortit, kuten työturvallisuuskortti, olisi hyvä ottaa mukaan.

- Ansioluettelosta ei myöskään ole varmasti haittaa, Eetu lisää.

Dokumentit voi ottaa mukaansa joko tulostettuina tai digitaalisessa muodossa ja näyttää ne esimerkiksi tabletilta tarvittaessa. Voit myös halutessasi kirjoittaa itsellesi haastatteluun tueksi muistiinpanot asioista, joita haluat tuoda esille tai kysyä haastattelussa.

Aitoudella ja positiivisuudella pääsee jo pitkälle

Oman osaamisen pohdinta ennen haastattelua voi antaa varmuutta haastatteluun, sillä selkeä käsitys omasta osaamisesta auttaa haastattelukysymyksiin vastaamisessa. Tärkeää olisi myös tietää yrityksestä oleellisia tietoja.

- Positiivisen vaikutelman antaa, jos tiedät jotain Destiasta. Käy siis kurkkaamassa etukäteen vaikka Destian nettisivut, Eetu vinkkaa.

Mahdollisesta jännityksestä huolimatta tulisi muistaa, että tärkeintä on olla haastattelussa oma itsensä ja osoittaa motivaationsa haettavaan tehtävään.

- Positiivisuus tarttuu usein myös haastattelijaan, Eetu kertoo.

Destia sosiaalisessa mediassa