Viestinnän yhteystiedot

Ota yhteyttä Destian viestintään lähettämällä sähköpostia tiedotus(at)destia.fi.  

Milla Ranta: "Ei vaan voi tarpeeksi ylistää näitä tyyppejä!"

ma 31. joulukuuta 2018 14.12.00

Milla Ranta
Suunnittelija
Asiantuntijapalvelut, infrasuunnittelu

Miten sinusta tuli tositoimija?

Ajauduin Destiaan ja siltasuunnittelun pariin hieman mutkien kautta. Taustani on TTY:llä rakennuspuolella, tosin koulussa minua kiinnosti enemmän talonrakentaminen kuin infrapuoli. Olen suuntautunut rakennustuotantoon opinnoissani, toki hieman suunnitteluakin opintoni pitivät sisällään. Eräänä kesäni ystäväni oli Destiassa töissä opiskelujen ohessa ja vinkkasi minulle, että täällä voisi olla siltasuunnittelijan paikka vapaana. Ajattelin olla avoimin mielin, ja pohdin että voisihan tämä olla kiva kokemus ja kesätyö sinänsä, mutta tokihan palaan talonrakennuspuolelle sitten takaisin kesän jälkeen. Aloitettuani siltasuunnittelijana Tampereella ei kyllä kauaa mennyt, että tajusin tämän olevan se mun juttuni, enkä ole kyllä talopuolelle enää kaipaillut. Kesätyöt poikivat sitten töitä opiskelujen ohessa ja nyt sitten täällä ollaan ihan vakituisena työntekijänä.

Mitä työsi pitää sisällään?

Työni pitää sisällään siltojen korjaussuunnittelua, nyt uutena teräsputkisiltoja ja ST-hankkeisiin liittyen paalulaattojen ja muiden suunnittelua. Tähän asti olen tehnyt avustavaa suunnittelua, mutta koko ajan siirryn haastavampien, omien projektien pariin. Minuun vetoaa työn monipuolisuus; jokainen projekti on uuden opiskelua, harvemmin tulee kahta täysin samanlaista kohdetta suunnitteluun. Täytyy osata yhdistää kaikkea oppimaansa, saa käyttää aivojaan. Toki projekteihin voi kuulua myös työmaakäyntejä, jotka tuovat todella piristävän tuulahduksen toimistotyöhön, kun pääsee näkemään mitä oikein suunnitellaan. Siinä konkretisoituu kaikki tekeminen.

Tein diplomityöni Destialle, asiakkaana oli Liikennevirasto ja tutkin työssäni olemassa olevien siltojen käyttöikää simulaatio-ohjelman avulla. Kirjoitin aiheesta artikkelin, joka puolestaan poiki puhujakeikan Kööpenhaminaan alan tapahtumaan viime kesänä. Lähdin työtä tekemään suht perusteista, ja se ehkä yllätti niin itseni että myös ohjaajan, mitenkä perustavista asioista minun piti aloittaa työni tekeminen – perustermistökin vaati hetken totuttelua. Tästä oli kuitenkin selvästi hyötyä, koska aihe alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän.

Millainen Destia on työpaikkana?

Meidän siltaporukka on aivan huikea, ei vaan voi tarpeeksi ylistää näitä tyyppejä! Meillä on todella hyvä yhteishenki, ja vaikka olisi kuinka kamala kiire, niin aina löytyy toisen auttamiseen aikaa. Hyvä yhteishenki ja halu tehdä yhdessä hommia pätee koko Destiaan, työporukka on tosi iso plussa. Toki yhteistyötä eri yksiköiden välillä voitaisiin tehdä enemmänkin, niin saisi vielä enemmän näkemystä hommiin, se auttaisi omien taitojen kehittymistä. Ja siihen täällä todellakin kannustetaan, aina saa ottaa uusia haasteita vastaan ja opetella uutta – se on vain itsestä kiinni!

Destia sosiaalisessa mediassa