Viestinnän yhteystiedot

Ota yhteyttä Destian viestintään lähettämällä sähköpostia tiedotus(at)destia.fi.  

Blogi: Koululaiset tutustumassa kiviainesalueeseen

ke 10. lokakuuta 2018 20.57.00

Eräänä kuulaana ja aurinkoisena syksyn päivänä Destia sai vieraita läheisiltä kouluilta Lempäälän Pitkäkallion kiviainesalueelle.Iloiset oppilasryhmät Säijän ja Nurmen kouluista oli kutsuttu vierailemaan ja tutustumaan kiviainestoimintaamme.

Vierailu alkoi bussikierroksella kalliokiviainesten ottoalueella. Bussikierroksen jälkeen oppilaille jaettiin tarpeelliset suojavarusteet (turvaliivit ja suojalasit) ja oppilaat jakautuivat ryhmiin. Alueelle oli järjestetty rasteja, joissa oppilaat pääsivät tutustumaan kiviainestoimintaan liittyviin asioihin ryhmissä.

Kuorma-auto-rastilla oppilaat pääsivät tutustumaan kuorma-autoon ja samalla lapsille kerrottiin liikenneturvallisuudesta ja kuorma-auton katvealueista. Kivenheittorastilla sai kerrankin heitellä kiviä luvan kanssa. Tyyli oli vapaa ja lapset viskoivat kiviä innoissaan, kun kerrankin oli lupa. Melurastilla keskusteltiin melusta ja huudettiin kilpaa. 130 dB:n raja saatiin rikottua useaan otteeseen. Pyöräkuormaaja-rastilla pääsi kiipeämään pyöräkuormaajan ohjiin ja arvuuttelemaan pyöräkuormaajan nostovoimaa ja kauhan tilavuutta. Kaiken kruunasi rasti, jossa nautittiin eväät: pillimehua, omenoita ja luumuja.

Päivä oli oikein onnistunut ja yhteensä alueella vieraili noin 90 oppilasta. Tuliaisiksi koululle Destia antoi opettajille linnunpöntöt, jotka kouluväki voi yhdessä ripustaa koulun pihaan.

On tärkeää, että lähialueen koulujen oppilailla on mahdollisuus päästä tutustumaan toimintaamme ja varmasti jokaiselle oppilaalle jäi päivästä positiivinen mielikuva. Päivän aikana lapsille selvisi, että vaikka toiminta-alueemme ympärillä on aidat, siellä toimitaan turvallisesti ja ympäröivä lähiseutu huomioon ottaen.

Hanna Haukilahti
Ympäristöpäällikkö
Kiviaines

Destia sosiaalisessa mediassa