Viestinnän yhteystiedot

Ota yhteyttä Destian viestintään lähettämällä sähköpostia tiedotus(at)destia.fi.  

Aino Härkönen: "Ammattiylpeys tuo hyvän fiiliksen"

ti 11. kesäkuuta 2019 09.41.00

Aino Härkönen työskentelee Destiassa siltatyönjohtajana. Hänen työtehtäviinsä kuuluu esimerkiksi erilaisten siltakohteiden vetämistä ja laatudokumenttien seurantaa. Ainon polku Destiassa alkoi kesätöiden kautta, ja siitä lähtien hän on tehnyt työtään ammattiylpeydellä.

Aino työskentelee tällä hetkellä Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki -projektissa, jossa parannetaan vitostietä. Suurin osa uudesta tiestä rakennetaan maastokäytävään metsän keskelle. Yhteensä projektiin kuuluu 23 kilometriä.

– Saan työstäni todella hyvän fiiliksen. Teen tätä ammattiylpeydellä. Kun tehtäväksi tulee esimerkiksi kannenvalu, ajattelen että ei hitto, minä saan olla tässä mukana ja tämä on mahtavaa, Aino iloitsee.

Siltatyö on tarkkaa puuhaa

– Minulle kuuluu tässä projektissa parin siltakohteen vetäminen. Kun siltaan on päällysrakenne valettu ja eristystyöt ja muut varustelutyöt alkavat, nekin kuuluvat minulle, Aino mainitsee.

Aino huolehtii myös laatudokumenttien seurannasta eli varmistaa sen, että kaikki tarvittava on tehty tai tullaan tekemään. Työajasta noin puolet ollaan maastosta ja puolet tietokoneen ääressä. Usein häneltä pyydetään apua, ja esimerkiksi erilaisia siltatöihin liittyviä Exceleitä saatetaan täyttää yhdessä avunpyytäjän kanssa.

– Siltatyö on aika tarkkaa puuhaa. Esimerkiksi betonilla läträäminen näyttää helpolta, mutta siinä pitää olla hyvin tarkka, ja sää vaikuttaa työskentelyyn paljon, Aino toteaa.

Matka jatkui kesätöistä

Aino aloitti Destiassa alun perin kesätyöntekijänä. Kesätöissä pääsi näkemään erilaisia projekteja, joista oppi todella paljon.

– Tulin kesätöihin insinöörioppilaaksi, ja sitten yhtäkkiä olinkin siltatyönjohtaja. Ensimmäisenä työpäivänä täällä kollega kysyi, olisiko kiinnostuneita siltatyön puolelle. Silloin nostin käteni ylös, ja tässä sitä ollaan, Aino muistelee.

Destia sosiaalisessa mediassa