Uratarina Ratapalvelut

Yksin tässä ei olla koskaan tekemässä

Antti Palo on työskennellyt rautateillä jo yli 10 vuoden ajan. Destialla radan kunnossapitoalue 3:n työpäällikkönä toimiva Palo pitää työssään erityisesti sen monipuolisuudesta, tekemisen meiningistä sekä siitä, että ympärillä on hyvä ja luotettava porukka.

– Aloitin työt rautateillä vuonna 2006. Siitä kiinnostus sitten heräsi ja siitä päivästä lähtien olen töitä rautateillä tehnyt, Palo muistelee.

– Kyllä siinä on tekemisen meininkiä. Junatkin tietysti jollain tavalla kiinnostavat, hän jatkaa.’

Vastuullista työtä rataverkon turvallisen toiminnan takaamiseksi

Ensimmäiset seitsemän vuotta Palo teki töitä ratatyöntekijän roolissa. Kun työnjohdolliset asiat ja kokonaisuuksien hallinta alkoivat kovasti kiinnostamaan, päätti Palo hakea ammattikorkeakouluun opiskelemaan lisää. Vuonna 2015 hän valmistui rakennusinsinööriksi.

– Sen jälkeen olen toiminut radan kunnossapidossa, ensin työnjohtajana ja sitten työmaapäällikkönä. Työpäällikkönä olen toiminut nyt noin kuukauden päivät, Palo summaa.

– Työssämme on tiettyä vastuullisuutta. Junat kulkevat kahtasataa ja toleranssit ovat aika pieniä – virheitä ei kovin paljoa sallita. Tärkein tehtävämme onkin varmistaa, että junat voivat kulkea rataverkolla turvallisesti. Junien täsmällisyys riippuu myös siitä radan kunnosta. Meidän täytyy saada pidettyä radat siinä kunnossa, että junat pääsevät kulkemaan aikataulussa, Palo painottaa.

”Meillä on iso talo ja hyvä porukka”

Palon mielestä Destia on todella hyvä työpaikka – talo on täynnä monipuolisia tehtäviä ja myös vastuuta on mahdollista saada.

– Meillä on iso talo ja hyvä porukka, johon voi tukeutua. Apua varmasti saa, kun sitä vain osaa myös kysyä. Yksin tässä ei olla koskaan tekemässä, Palo painottaa.