Vastuullinen työnantaja

Haluamme menestyä vastuullisesti

Vastuullisuus ohjaa kaikkea tekemistämme. Meille onkin erittäin tärkeää kantaa vastuumme kaikista destialaisista työnantajana. Olemme jatkuvasti uudistuva yhtiö, jossa jokainen voi kokea tekevänsä merkityksellistä työtä osana voittavaa joukkuetta.

Arvomme ja johtamislupauksemme ohjaavat käyttäytymistämme, päätöksentekoamme ja johtamistamme kaikissa arjen tilanteissa. Voittava joukkueemme oppii toisilta ja työtä tekemällä.

Vuonna 2021 olimme tutkitusti Suomen neljänneksi vastuullisin iso työnantaja (Vastuullinen työnantaja -tutkimus, isojen 1000+-organisaatioiden kategoria).

Vastuullisuus on konkreettisia tekoja

Millainen on vastuullinen yritys? Kuinka yritys voi toimia vastuullisena työnantajana niin pitkää uraa tehneille kuin ensimmäisessä työpaikassaan aloittaville nuorille?

Kehitymme vastuullisena työnantajana jatkuvasti

Olemme mukana Oikotien Vastuullinen työnantaja -kampanjassa. Olemme sitoutuneet luomaan sinulle ja kaikille muille parempaa työelämää infra-alalla arvojemme sekä kampanjan periaatteiden mukaisesti.

1. Syrjimättömyys

Kohtelemme kaikkia tasa-arvoisesti, oikeudenmukaisesti ja kunnioittaen. Olemme mukana Työ ei syrji -kampanjassa, ja meillä on nollatoleranssi syrjinnälle.

2. Työelämän tasapaino ja hyvinvointi

Hyvinvoiva henkilöstö on meille kaiken a ja o. Arvostamme työn ja vapaa-ajan tasapainoa.

3. Esihenkilötyöhön panostaminen

Johtamislupauksemme mukaisesti esihenkilösi on läsnä, antaa vastuuta, kannustaa ja toimii hyvänä esimerkkinä vastuullisten toimintatapojen toteuttamisessa.

4. Työn merkitys ja työssä kehittyminen

Mahdollistamme kehittymisesi, ja työsi merkitys näkyy ympäri Suomea.

5. Tehtävän vaatimusten mukainen palkkaus

Palkitsemisen periaatteemme pohjautuvat arvoihimme. Palkitseminen perustuu suoritukseesi ja se on alallamme kilpailukykyistä, kannustavaa, oikeudenmukaista sekä selkeästi viestittyä ja houkuttelevaa.

6. Hyvä hakijakokemus

Luotamme vahvasti arvopohjaiseen rekrytointiin ja etsimme henkilöitä, joiden arvot sopivat meidän arvoihimme. Varmistamme myös, että sinulle jää miellyttävä kokemus koko rekrytointiprosessin ajalta.

Vastuullisia kesätöitä nuorille

Olemme myös mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitoutuneet tarjoamaan nuorille laadukkaita kesätyöpaikkoja kampanjan periaatteiden mukaisesti. Varmistamme, että kesätyöntekijänämme saat erinomaisen kesätyökokemuksen.

1. Hyvä hakijakokemus

Palkkaamme joka vuosi yli 200 kesätyöntekijää ja viestimme hakijoille koko rekrytointiprosessin ajan sen etenemisestä. Rekrytointiprosessin päätyttyä hakijamme voivat antaa meille anonyymia palautetta kokemuksestaan.

2. Mielekäs työ

Tiedostamme tärkeän roolimme monen nuoren ensimmäisenä kokemuksena työelämästä. Haluammekin luoda kanssasi tehtävänkuvan, jonka myötä pääset vaikuttamaan myös oman osaamisesi kehitykseen.

3. Perehdytys ja ohjaaminen

Perehdytys on meillä keskeisessä asemassa ja teemme sitä niin työmaalla, verkkopohjaisessa oppimisympäristössämme kuin kesätyöntekijöiden perehdytystilaisuuksissa. Kollegasi ovat tukenasi ja auttavat työhön perehdytyksessä ja työtapojen omaksumisessa.

4. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus

Meille kaikki destialaiset ovat yhtä arvokkaita ja kohtelemme kaikkia tasapuolisesti. Olemme mukana Työ ei syrji -kampanjassa, ja meillä on nollatoleranssi syrjinnälle.

5. Kohtuullinen palkka

Tarjoamme sinulle suositusten mukaisesti palkkaa opintojesi valmiusasteen ja aiemman työkokemuksesi mukaan. Palkkasi nousee mitä pidemmälle opintosi etenevät.

6. Kirjallinen työsopimus ja -todistus

Kaikille työntekijöillemme tehdään aina kirjallinen työsopimus. Työsuhteen päättyessä esihenkilö ja kesätyöntekijä käyvät palautekeskustelun, jonka yhteydessä pohditaan mahdollista jatkoa työntekijänä.

Heräsikö kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Onko sinulla kysymys rekrytointiprosessista tai Destiassa työskentelystä? Ota meihin yhteyttä! Autamme sinua mielellämme.

Mikko Niiranen

HRD-asiantuntija & HR Business Partner

rekrytointi@destia.fi

Haluaisitko kuulla meistä vielä lisää?