Rekrytointiprosessi

Haluatko destialaiseksi? Tutustu rekrytointiprosessiimme!

Destian rekrytointiprosessi koostuu hakemuksesta, yhdestä tai useammasta haastattelukierroksesta sekä mahdollisista soveltuvuusarvioinneista ja kykytesteistä.

HAKEMUS

Rekrytointiprosessimme alkaa työhakemuksesta. Voit hakea mitä tahansa urasivuillamme julkaistua avoinna olevaa työpaikkaa tai lähettää meille avoimen hakemuksen. Liitäthän hakemukseesi joko ansioluettelon tai LinkedIn-profiilisi sekä mielellään myös erillisen hakemuskirjeen tai muut mahdollisesti erikseen ilmoituksessa pyydetyt liitteet. Jos haet useampaa paikkaa, voit käyttää samaa hakemusta ja samoja tiedostoja myös toisen työpaikan hakemiseen. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt hakemuksesi meille, saat automaattisen vahvistuksen siitä sähköpostiisi.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme!

HAASTATTELU

Hakemuksien käsittely alkaa haun ollessa auki, mutta viimeistään haun sulkeuduttua rekrytoivat esimiehet ja rekrytoijat käyvät hakemukset läpi. Hakemuksesi perusteella he vertaavat osaamistasi ja kokemustasi hakemasi tehtävän vaatimuksiin sekä muihin avoinna oleviin työtehtäviin. Osa hakijoista kutsutaan seuraavalle kierrokselle haastatteluun. Haastateltavat hakijat kutsutaan haastatteluun puhelimitse tai sähköpostitse. Pyrimme ilmoittamaan sinulle mahdollisimman nopeasti, miten kohdallasi prosessissa edetään.

Tehtävästä riippuen rekrytointiprosessiin voi kuulua useampi haastattelukierros, joihin kutsutaan edellisen kierroksen perusteella etenemään valitut hakijat. 

Mikäli lähetit meille avoimen hakemuksen, olemme sinuun yhteydessä vasta, kun meillä aukeaa sinulle soveltuva tehtävä.

Luvallasi säilytämme tietosi rekrytointijärjestelmässämme tulevien mahdollisesti sinua kiinnostavien työmahdollisuuksien varalta ja saatamme olla sinuun myöhemmin yhteydessä sopivien paikkojen avautuessa. Kannattaa kuitenkin myös itse hakea suoraan sinua kiinnostaviin paikkoihin.

Soveltuvuusarviointi ja kykytestit

Haastattelujen jälkeen rekrytointiprosessiimme voi tehtävästä riippuen kuulua myös soveltuvuusarviointi ja/tai kykytestit. 

LOPULLINEN VALINTA

Kun haastattelukierrokset ja mahdolliset soveltuvuus- ja kykytestit on suoritettu, rekrytoivat esimiehet ja rekrytoijat tekevät päätöksen lopullisesta valinnasta. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin joko puhelimitse tai sähköpostitse viimeistään, kun valinta on tehty.

MITÄ PIIRTEITÄ ARVOSTAMME HAKIJOISSAMME?

Ensisijaisesti odotamme, että koet kykeneväsi sitoutumaan arvoihimme rehdisti, yhdessä, uudistuen ja menestyen. Tämän ja sopivan kokemus- ja koulutustaustan lisäksi arvostamme hakijoissamme kykyä olla oma itsensä sekä taitoa tuoda parhaat puolensa ja osaamisensa esille haastattelutilanteessa. Tarkastelemme laajasti hakijoiden osaamistaustaa ja kiinnitämme huomiota muun muassa tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitoihin sekä mahdolliseen potentiaaliin kehittyä johtavaan rooliin. Etsimme joukkoomme jatkuvasti uusia tekijöitä erilaisilla taustoilla. Asiantuntijoidemme vaihtelevat taustat ovat meille rikkaus, mikä edesauttaa asiakkaillemme tuottamamme lisäarvon toteutumista.